tiistai 21. heinäkuuta 2009

Litteä maailma

Litteä maailma

Juuri parhaillaan minulla on luettavani Thomas L. Friedmanin kirja 'Litteä maailma'.
Kirja on mielenkiintoista luettavaa ainakin tällaiselle henkilölle, joka on saanut seurata  koko aikuisen työuransa IT-alan kehitystä  ja ollut kokemassa myös sen ensimmäisen suuren kuplan puhkeamisen 1990-luvun alussa.
Friedman keskittyy kirjassaan ns. maailman kolmanteen litistymiseen eli aikaan 1980 - 2000-luvulle. Tietoverkkojen kehittyminen, internet, www ja niiden aikaansaama työn uudelleen järjestely eli työnteko ei ole enää paikkasidonnaista.
Hyvä esimerkki nykyisestä 'asiankäsittelystä' on Googlen käyttöympäristö. Esim tätä tekstiä muokkaan Google-Dokumenteissa ja julkaisen sen sieltä suoraan blogiini. Keittiötäni käsittelevän jutun kuva löytyy Picasa-verkkoalbumista samoin kuin blogissani oleva naamakuva. En ole sidoksissa omaan kotikoneeseeni, vaan voin muokata tekstiä miltä hyvänsä koneelta, jolta pääsee nettiin. Esim. kirjastossa tai kaverin luona jos on tarvis.
Lukiessani tuota kirjaa en ole voinut olla muistelematta omaa uraani tietotekniikan parissa ja kaivoinkin reilut kymmenen vuotta sitten kirjoittamani 'muistelmatekstin' esiin ja tarkoitukseni on jatkaa sitä tähän päivään (jonakin yönä) ja julkaista siitä otteita tällä palstalla.

K


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heip.
Olen kiitollinen palautteestasi.
Toivon mukaan en ole kirjoitellut mitään epäasiallista tai loukkaavaa. KH