sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Keittiöstäni

Tässä kuva keittiöstäni, mikä on enimmäkseen kierrätys-, jäte- ja hylkytavarasta kasattu.










Tehdäänpä pieni kierros vasemmalta alkaen:
Siis ruskea essu, jota hiukan näkyy, oli aikanaan verho. Niitä verhoja kuin oli vain yksi, surrautin siitä (mallin varastaen) ompelukoneella kokkiesiliinan.
Laatikosto on jostain vanhasta ns. työpöydästä. Sillä kohdalla on aikanaan ollut kaappi ja joku on huonolla menestyksellä yrittänyt siihen väsätä laatikostoa. Se oli tullessani aika karseassa kunnossa ja kun vielä tiskipöydän ja sen pienen työtason välissä oli rakoa, niin eipä ollut kivaa katseltavaa.
Se työtaso on alkuperäinen, mutta pinnoitin sen vahakankaalla, joka palveli jo aiemmassa asunnossani keittiön pöydän tuukina. Väliin jääneen raon (ja seinienväliset raot täytin naapurilta tähteeksi jääneellä silikonilla. Seinää kiertävä 'tippalista' on peräisin nuoruudenkotini kattolistoista, samoin kuin laatikkojen ja yläkaappien nupit.

Ovet olivat surkean näköiset ja niihin joku taiteilija (tämä asunto on viimeksi ollut parin taiteilijan työtilana) oli piirrellyt akryyliväreillä kaikenlaisia kuvia. Nykyinen maali on peräisin erään tuttavani äidiltä, jolle kävin maalaamassa hänen omistamansa vuokrakämpän pari huonetta ja sain yli jääneet maalit.
Tiskikaapin alla oleva vahvikepuu on peräisin äidiltä saamastani naulakosta, joka oli viallinen ja sekin kait peräisin 1970-luvulta...
Pyykkikone on jonkun edellisen asukkaan tänne jättämä, mikroaaltouunin hylly on ylimääräiseksi jäänyt hylly kirjahyllystöstäni.
Työtason yläpuolella olevan (vessanpeili)valaisimen sain eräältä tuttavaltani.
Paperiteline on ed. työpaikaltani poistettua kamaa (harmi kun en ottanut silloin kahta sama tien, saisin sellaisen nyt vessaankin).
Sen alla olevan kokkaussvälinenaulakon kokastelin rimanpätkästä ja jostain ylijääneistä L-mallisista koukuista.
Ja sitten itse työtaso:
Sen runko muodostuu saunasta puretun lauteiden osista, työtaso ja välihylly ovat vanhan kaksoissängyn pohjavanereista ja pinnoite tuttavaltani saamasta lattiamatosta (Hän teki remonttia ja sai tehtaalta reklamaatiolla uutta tavaraa koska alunperin toimitetuissa ei menneet kuviot kohdakkain).
Maustehyllyn olen itse kokastellut kasettihyllyksi joskus 1970-luvulla.
Kaikki (leveästä) raakalaudasta tehdyt hyllyt ovat peräisin entiseltä naapurilta, joka pois muuttaessaan kysyi huolinko: ne olivat palvelleet heitä varaston ylätasona, missä käytössä se minullakin oli.
Alempi työtaso on vanhasta koulupöydästä ja sen alla oleva hylly on kansilevy eräästä aikanani ostamastani käytetystä laatikostosta.
Ja ruokapöytä, jonka nurkkaa hiukan näkyy, ostin kierrätyskeskuksesta. Se oli sohvapöytäkorkea, mutta pulttasin sen seinään toisesta päästä ja toisessa päässä om vain yksi 2x4 tuuman laudasta tehty jalka, jonka olen päällystänyt manillaköydellä kissan raapimispuuksi...

Keittiöni halusin muokata toimivaksi ja lattian osalta siivoushelpoksi (ruokapöydässä vain yksi jalka, työtaso seinässä kiinni ja vain kahdella jalalla lattiassa ja alempi työtaso sovella-kiinnityksellä seinässä).

Olin oikeastaan myöhemmin hämmästynyt kokkikurssilla, miten samalla tavalla ravintolan keittiössä asiat on järjestetty: Kaikki tarpeellinen on esillä ja käsillä, ei laatikoissa tai kaapeissa...

Ja kaikkeen tähän olen käyttänyt rahaa n. 35€, mistä suurimman osan lohkaisi työtason alla oleva kissani lempinukkumapaikka: 24 oluttölkin pahvilaatikko ;(
KH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heip.
Olen kiitollinen palautteestasi.
Toivon mukaan en ole kirjoitellut mitään epäasiallista tai loukkaavaa. KH