sunnuntai 9. elokuuta 2009

Ajan hengessä

Eräs tuttavani lähetti minulle kaskun, joka sopii tähän aikaan liiankin hyvin:

Lumikki oli kävelyllä metsässä.
Häntä tuli vastaan kolme pientä miekkosta.
Lumikki kysyi: Keitä te olette?
Johon miekkoset: Olemme seitsemän pientä kääpiötä.
Ja tähän lumikki: Mutta teitähän on vain kolme!
Ja miekkoset: Ajat on kovat. Väkeä vähennetään, väkeä vähennetään...

Viimeaikaiset uutiset suomalaisten yritysten toimintojen siirtämisestä esimerkiksi Etelä-Amerikkaan olisi jo nykyistä aiempien hallitusten pitänyt kyetä 'haistelemaan' ja tehdä noista ennusmerkeistä omat johtopäätöksensä Suomen koulutusrakenteen muuttamisesta enemmän matemaattis-luonnontieteelliseen suuntaan.
Maailmassamme on kahdessa valtiossa asukkaita n. 1/3 koko maapallon väestöstä ja heillä on motivaatio ja korkea teknologia tuottaa (halvemmalla) lähes kaikki tarvitsemamme kulutushyödykkeet ja palvelut.
En yhtään ihmettele erään suomalaisen metsäyhtiön edustajan antamaa kommenttia : 'Suomalainen paperi sanoo heippa ohimennessään Ruotsin'.
Jo pelkästään Ruotsilla on yli 1000 kilometrin kilpailuetu meihin laivauksessa kansainvälisille markkinoille. Ja jos otamme huomioon sellaisen seikan, että yksi Suomen suurimmista (erikois)paperin vientimaista on ollut Etelä-Afrikan tasavalta, niin ehkä nuo Argentiinassa (tai siellä päin) sijaitsevat tehtaat ovat logistisesti lähenpänä markkina-alueita kuin tämä Suomemme.
Ja vielä pieni juttu: 141 vuotta sitten eräs Karl Marx kirjoitti n. 12000 sanan läpyskän nimeltään Kommunistisen puolueen manfesti. Se kannatta lukea läpi, sillä siinä Marx ennustaa aika osuvasti tilanteen, jossa Suomikin juuri nyt on.
Huom: en ole tunnustautunut kommunistiksi, vaikka olen lukenut manfestin. En myöskään tunnusta oikeastaan mitään uskontoa niiden siinä mielessä, mitä ne yrittävät ihmiselle painottaa, vaikka olen lukenut useiden eri uskontojen pyhiä kirjoja.

1 kommentti:

  1. Laivatuksesta tuli mieleen tuo hämärä Artic Sean tapaus ... Totta puhut nykyajasta. Itse olen lukenut Meghnad Desain Marxin koston, jossa hän entisenä vasemmistolaisena pui maailmantalouden tilannetta ajatellen, että Marx ei ollut kommunisti, vaan kansantaloustieteilijä, joka vain pohti tulevaisuutta. Suosittelen kirjaa.

    VastaaPoista

Heip.
Olen kiitollinen palautteestasi.
Toivon mukaan en ole kirjoitellut mitään epäasiallista tai loukkaavaa. KH