tiistai 29. syyskuuta 2009

Meidän Matti

Nyt en tarkoita Nykäsen Mattia, jonka julkisuusarvo on jo hiipunut.

Tarkoitan tätä meidän pääministeriämme, jonka tiedotustilaisuutta kuunnellessani jäin siihen käsitykseen, että hän asemansa takia luulee olevansa diplomaattisen koskemattomuuden suojassa, tai jos ei aivan sitä, niin ainakin luulee olevansa Jumalasta seuraava.

Valitettavasti tämä meidän viimeisten vuosikymmenten parlamentarismimme (jossa presidentin valtaoikeuksia on määrätietoisesti pyritty kaventamaan) mahdollistaa sen, että henkilö, jolla ei välttämättä ole edellytyksiä suoriutua yhdestä maamme vatuunalaisimmasta 'pätkätyötästä', pääsee sitä hoitamaan.
Eikä presidentti voi nykyään kait edes ottaa pääministeriä pieneen puhuttuluun...
Tarkoitin sitä, että pääministeriksi ei välttämättä sovi eduskuntavaalien jälkeen 'voittaja'- tai suurimman puolueen puheenjohtaja. (samoin myöskin nykykäytäntö, että hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat itseoikeutettuja ministereitä on jostain varsin sieltä p...tä, heillä pitäisi olla käsittääkseni aivan tarpeeksi tekemistä isojen pulueorganisaatioiden ylläpitämisessä, saati hoitaa siinä sivussa kansanedustajan hommia + ministerin 'pätkätyötä').
Tiistaina pitämässääm tiedotustilaisuudessaan nykyinen pääministerimme vetosi pariinkin kertaan 'kansan etuun' ja kertalleen 'pääministerin luottamukseen'.
En ole koskaan häneen luottanut ja vähemmästäkin sekoiluista, joita hänellä on jo ollut, on länsimaisissa DEMOKRATIOISSA yleensä järkevät ihmiset tehneet asemassaan sen johtopäätöksen, että on parempi häippästä.
Onhan meillä ollut aiemminkinkin jotain mielenkiintoisia juttuja:
Aikoinaan verohallituksen pääjohtaja ei kyennyt selvittämään omistusoikeuttaan siihen, miten hänellä oli hallussaan erään kotimaisen yhtiön valmistamaa viihde-elektroniikkaa.
Ja toinen mielenkiintoinen tapaus (tuoreempi), jossa silloinen ministeri tuomittiin valtakunnanoikeudessa ns. 'koplaus'-jutussa. Tuossakin jutussa tapahtumat olivat toteutuneet ennen hänen ministerikauttaan. (Juice Leskinen veisteli aikoinaan televisiolähetyksessä 20 markan setelistä: Tämä setelin nimi on Ministeri X. 'Tampella takana ja Linna edessä').
Valitettavasti pääministerimmekin on vedonnut 'maan' tapaan.
Suomea on pitkään pidetty yhtenä maailman vähiten korruptoitunena, rauhallisena, sopuisana ja luontoystävällisenä maana.
Aamukuuden uutisista; samana päivänä jolloin tapahtui tämä Kauhajoen kouluammuskelu; kirjasin ylös seuraavat Suomea koskevat uutiset:
"Suomi kärkikastissa väkivaltaisuudessa ja työpaikkakiusaamisessa EU:ssa"
"Suomen ekologinen jalanjälki maailman 3. suurin"
"Suomi ei enää vähiten korruptoitunut maa" (pudonnut kansainvälisessä arviossa sijalta 1. sijalle 17.)
Lahjontaahan on aina ollut olemassa (tai ainakin siitä asti kun on ollut kolme ihmistä olemassa), mutta kannattaa aina muistaa seuraava rajanveto (erään juristin kertoma...)

Politiikon ja viranhaltijan on aina syytä muistaa lahjoman raja, eli
siis se raja millä häneen yritetään vaikuttaa joko asioita
esitellessään tai tehdessään päätöstä asiasta:
On OK jos sinulle tarjotaan lämmin olut ja kylmä voileipä.
Mutta jos sinulle tarjotaan kylmä olut ja lämmin leipä, on kyseessä lahjonta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heip.
Olen kiitollinen palautteestasi.
Toivon mukaan en ole kirjoitellut mitään epäasiallista tai loukkaavaa. KH