perjantai 1. tammikuuta 2016

Arvoisa pääministeri


Toivotan teille hyvää ja menestyksekästä vuotta 2016.

Toivoisin teidän kuitenkin kuitenkin suuressa ymmärryksessänne huomioivan, että olette Suomen tasavallan pääministeri, ettekä suinkaan Suomi Oyj:n toimitusjohtaja.

Suomen tasavalta ei ole yritys, jota johdetaan kvartaalittain osingonkiilto silmissä vaan valtio; kansakunta; jonka tulevaisuuteen pitkällä tähtäimellä jokainen tekemänne ja perumanne päätös; jopa jokainen suustanne lipsahtanut sammakko; vaikuttaa suuresti.

Varsinkin tämä epävarmuus, jolla hoidatte päätöksentekoa, aiheuttaa suurta ahdistusta, pysähtyneisyyttä ja turhautuneisuutta niissäkin, joilla on vielä halua yrittää.

2016 tuo mukanaan useita lakimuutoksia, jotka aivan kaikki eivät ole kannustavia vaan paremminkin lannistavia varsinkin niille, jotka ovat ajatelleet itsensä työllistämistä varovaisin askelin ns. mikroyrittäjyyden kautta.

Arvoisa pääministeri en moiti teitä siitä, että monien syiden kautta olemme ajautuneet tilanteeseen, jossa yritykset näyttävät mielummin hankkivan työvoimansa vuokramarkkinoilta kuin palkkaavansa suoraan. Tämä on erittäin vaarallinen kehitys pitkällä aikavälillä koko kansantalouden kannalta, sillä tavallinen ihminen kuitenkin unelmoi edes jonkinlaisesta jatkuvuudesta ja toteuttaa talouttaan tuon utuisen tulevaisuuden varaan.

Manaatte jatkuvasti, että Suomi on syvällä suossa taloudellisesti, mutta ette ole valmis elvyttämään taloutta. Haluatte mennä markkinavetoisesti. Mutta viitaten edelliseen kappaleeseen: Jos ihmisillä ei ole näkymää jatkuvuudesta, talous näivettyy entisestään.

Teinä, arvoisa pääministeri, panostaisin nyt esimerkiksi tiestön ja muun korjausvajeen poistamiseen. Niihin sijoitetut miljardit poikisivat itsensa takaisin kohtuullisen nopeasti.

Joka tapauksessa
Hyvää uutta vuotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heip.
Olen kiitollinen palautteestasi.
Toivon mukaan en ole kirjoitellut mitään epäasiallista tai loukkaavaa. KH